Утисци са наших стаза тек добијају на својој снази. Ми размишљамо какви ће они бити кад прође пар година. Кад отворимо своје албуме, кад прочитамо приче – опет ћемо моћи да их пишемо. Испочетка, са новим тумачењем, са новим осјећањем радости која одбија да престане.

Ивана Лајовић

У овој малој групи великих људи одмах сам препознала искру живе вјере која ме је и привукла да заједно кренемо у посјету нашим светињама, које нас изнова подсјећају на красоту Дома Господњег и у овом свијету сатканом од пролазности свједоче љепоту небеског, непролазног и вјечног, оног ка чему и сами непрестано тежимо. Свако наше поклоничко путовање посебна је прича, и мислим да сви дубоко у себи знамо да нас на иста поново спаја и води најприје рука Божија и љубав Његова, која нам изнова отвара нове путеве и уређује их онако како ми сами никада не би могли. Тако и наш одлазак у манастир Косијерево, разговор са игуманом Арсенијем, као и пјешачење до Црвене стијене и Билећког језера остаје незаборавна успомена. За ове стазе радости потребна је само воља и искрена жеља да окусимо ону небеску благодат којом се ми увијек испуњени вратимо, заиста је довољно да направимо само један корак према Богу, а Он ће их направити стотину према нама.

Ивана Весковић

Посјета манастиру Косијерево је било изузетно искуство које је оставило позитиван утисак. Упознавање са историјским чињеницама, као и прилика за разговор са игуманом манастира били су можда и најљепши дио путовања. Мисли постају смирене, душа нахрањена а тијело осјећа лакоћу.

Ивана Перовић

На путу до манастира Косјерево од самог почетка нас је пратила позитивна енергија, љубав и радост коју смо сви носили са собом. Све вријеме док смо ходали тим стазама радости се могла чути само пјесма и смијех свих нас. Сваки минут је био искоришћен на најљепши могући начин. Без обзира колико смо дуго имали да пјешачимо, за умор нијесмо марили, јер нас је сама Божија љубав кријепила, па нам ништа није тешко пало и то ходочашће је била једна предивна авантура за све нас.
Научили смо и чули доста новог, успут, видјели много тога  и посјетили. Овом стазом којом смо прошли, било је дивно дружити се са свим тим драгим људима, а радост је занти да за срећу није потребно много, и да ћемо овако наставити с вјером у Бога!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *